جرایم ‌مالیاتی در انتظار آلاینده‌ها

تاريخ خبر   2 بهمن 1398

به نقل از همشهری؛ مجلس به هوای پاک، حفظ محیط‌زیست و زندگی سالم رأی مثبت داد

مجلس در نشست روز دوشنبه، ضمن تصویب قواعد مالیات سبز، به افزایش مالیات بر ارزش افزوده ناشی از مصرف سیگار، دخانیات، بنزین، سوخت هواپیما و نوشابه‌های قندی گازدار و بدون گاز و سایر کالاهای آسیب‌رسان به سلامت رأی مثبت داد و همچنین بر خودروهای آلاینده هوا برای نخستین بار مالیات بست.
به‌گزارش همشهری، انتظار نمایندگان این است که با تصمیم یادشده، از تردد خودروها و وسایط نقلیه جلوگیری شود یا دست‌کم کاهش یابد و از سوی دیگر جلوی مصرف کالاهای آسیب‌زننده به سلامت جامعه گرفته شود. طبق تصمیم مجلس، نرخ مالیات بر ارزش افزوده انواع بنزین و سوخت هواپیما از 20درصد فعلی به 30درصد افزایش یافته و دولت باید بابت مصرف نفت گاز، نفت سفید، نفت کوره و گاز مایع 15درصد مالیات بر ارزش افزوده وضع کند و از مردم بگیرد. البته نفت خام، میعانات گازی و گاز طبیعی خام که وزارت نفت به پالایشگاه‌ها می‌فروشد و واردات بنزین و سوخت هواپیما و گاز طبیعی در وزارت نفت و شرکت‌های تابعه، مشمول مالیات نخواهد بود.

خودروهای آلاینده نقره‌ داغ می‌شوند
دیروز نمایندگان مجلس ضمن تعیین عوارض سالانه آلایندگی وسایل نقلیه موافقت کردند؛ خودروهای کم‌مصرف و انواع خودروهای هیبریدی از پرداخت مالیات و عوارض شماره‌گذاری معاف شوند. این تصمیم مجلس یک گام به جلو برای کاهش آلایندگی شهرها در نتیجه تردد خودروها و وسایل نقلیه با هدف حفظ محیط‌زیست به شمار می‌رود. وکلای مردم در مجلس با رسیدگی به موادی از لایحه مالیات بر ارزش افزوده به اعمال عوارض جدید سالانه آلایندگی وسایل نقلیه رأی مثبت دادند؛ به این ترتیب عوارض سالانه وسایل نقلیه تولید داخل معادل یک ‌درهزار قیمت فروش کارخانه و وسایل نقلیه وارداتی معادل 1.5‌درهزار مجموع ارزش گمرکی و حقوق ورودی خواهد بود.
همچنین وسایل نقلیه در شهرهای آلوده تا 10سال پس از تولید با عوارض تعیین شده در این قانون و معادل یک ‌‌بیستم نرخ‌های مندرج در جدول مصوب مجلس، علاوه بر عوارض، مشمول عوارض سالانه آلایندگی وسایل نقلیه می‌شوند و پس از سال دهم تولید، هر سال به میزان 10درصد به نرخ پایه عوارض آلایندگی وسایل نقلیه مذکور اضافه می‌شود این نرخ تا حداکثر به 2برابر نرخ پایه افزایش می‌یابد. نمایندگان مجلس همچنین مقرر کردند: تمام وسایل نقلیه‌‌ای که نرخ عوارض سالانه آلایندگی آنها در جدول مصوب صفر درصد لحاظ شده، تا 5سال پس از سال تولید، از پرداخت عوارض سالانه آلایندگی معاف هستند و پس از آن، وسایل نقلیه سنگین با نرخی معادل یک ‌‌دهم و سایر وسایل نقلیه با نرخی معادل یک ‌‌دهم نرخ‌‌های تعیین شده مشمول عوارض سالانه آلایندگی خواهند شد. در مورد خودروهایی که تولید یا واردات آنها متوقف می‌شود، مأخذ محاسبه عوارض سالانه متناسب با آخرین سال تولید یا واردات تعیین است.

فهرست شهرهای آلوده
طبق مصوبه مجلس، فهرست شهرهای آلوده، حداکثر تا پایان دی‌ماه هر سال با پیشنهاد سازمان حفاظت محیط‌زیست و تصویب هیأت وزیران برای اجرا در سال بعد تعیین می‌شود؛ به این ترتیب وسایل نقلیه، با پلاک انتظامی متعلق به شهرهای آلوده، مشمول عوارض سالانه آلایندگی می‌‌شوند.
مجلس همچنین سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌ها را مکلف کرد تا با ایجاد سامانه الکترونیک متمرکز عوارض‌‌ سالانه وسایل نقلیه، امکان پرداخت و صدور الکترونیک مفاصاحساب عوارض را برای مالکان و استعلام برخط (آنلاین) میزان عوارض پرداخت نشده مربوط به وسایل نقلیه را برای نیروی انتظامی و دفاتر اسناد رسمی فراهم کند. طبق قانون پرداخت عوارض‌‌ برعهده مالک وسیله نقلیه است و آنها باید عوارض‌ هر سال را تا پایان همان سال پرداخت کنند، درصورتی که مالکیت وسایل نقلیه مذکور پس از سال تولید تغییر کند، پرداخت عوارض سالانه و عوارض سالانه آلایندگی از سال انتقال بر عهده مالک جدید است.

عطف‌به ماسبق
نمایندگان در مصوبه‌خود مقرر کردند تمام وسایل نقلیه‌ای که قبل یا بعد از لازم‌الاجرا شدن این قانون، شماره‌گذاری شده باشند، مشمول عوارض‌ آلایندگی سالانه خواهند شد. براین اساس ثبت سند انتقال وسایل نقلیه در دفاتر اسناد رسمی یا مراکز تعویض پلاک نیروی انتظامی، منوط به تسویه عوارض‌‌ آلایندگی خواهد بود. درصورتی که مالک یا مالکان خودروهای سبک و سنگین و موتور سیکلت از پرداخت عوارض‌ موضوع این ماده به‌مدت 5سال از سال مالکیت، خودداری کند، نیروی انتظامی موظف است به توقف وسایل نقلیه مزبور تا پرداخت بدهی اقدام کند.

تشویق خودروهای پاک
نمایندگان دیروز همچنین رأی دادند که خودروهای سبک و سنگین و موتورسیکلت‌های برقی و تمام هیبرید پلاگین به تشخیص وزارت صنعت مشمول مالیات ارزش افزوده و عوارض آلایندگی نخواهند بود. وزارت صنعت، مکلف شد ظرف مدت3‌ماه از تاریخ ابلاغ این قانون، با همکاری سازمان حفاظت محیط‌زیست و سازمان ملی استاندارد ایران، فهرست همه خودروها و موتورسیکلت‌های تولید داخل و وارداتی را با توجه به رتبه انرژی، که در برچسب انرژی آنها درج شده، اعلام و برای اطلاع عموم، منتشر کند. همچنین اشخاص حقیقی واردکننده خودرو و موتورسیکلت مکلفند قبل از شماره‌گذاری، با مراجعه به ادارات امور مالیاتی ذی‌ربط، مالیات و عوارض متعلق به آن را پرداخت کنند و نیروی انتظامی هم مکلف شد قبل از شماره‌گذاری وسایل نقلیه، گواهی پرداخت مالیات و عوارض را کنترل و از شماره‌گذاری وسایل نقلیه‌ای که مالیات و عوارض آنها پرداخت نشده، خودداری کند.

مالیات در خدمت سلامت
با تصمیم مجلس، از سال آینده نوشابه‌های قندی گازدار و بدون گاز و سایر کالاهای آسیب‌رسان به سلامت تولید داخل مشمول مالیات با نرخ 16درصد و واردات آنها مشمول مالیات با نرخ 36درصد خواهد شد. به این ترتیب فهرست کالاهای مشمول و واحدهای تولیدکننده آنها پس از ابلاغ این قانون به پیشنهاد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تعیین می‌شود. همچنین نرخ مالیات انواع سیگار، توتون پیپ و تنباکوی تولید داخلی 25درصد، سیگار، توتون پیپ و تنباکوی تولید داخل 40درصد، سیگار، توتون پیپ و تنباکوی وارداتی 65درصد، توتون خام وارداتی 10درصد و توتون فرآوری شده وارداتی 35درصد خواهد بود. و از سال دوم اجرای قانون جدید مالیات بر ارزش افزوده نرخ مالیات بر ارزش افزوده در هر سال 5درصد افزایش پیدا می‌کند تا زمانی که برای انواع سیگار و محصولات دخانی، توتون پیپ و تنباکوی تولید داخل به 55درصد، برای تولیدات داخل با نشان بین‌المللی به 95درصد و برای انواع سیگار و محصولات دخانی، توتون پیپ و تنباکوی وارداتی به 125درصد برسد. نمایندگان مقرر کردند تولیدکنندگان سیگار و محصولات دخانی مکلفند از زمان لازم‌الاجرا شدن این قانون، قیمت خرده فروشی و تاریخ تولید را روی پاکت بسته بندی محصولات دخانی درج کنند. براساس قانون فعلی مالیات بر ارزش افزوده، نرخ مالیات انواع سیگار و محصولات دخانی 12درصد است.

مالیات ستانی از زرگرها
طبق رأی نمایندگان مجلس، اصل طلا، جواهر و پلاتین به‌کار رفته در مصنوعات ساخته شده از فلزات مزبور، از مالیات معاف شد و تنها بر اجرت ساخت، حق العمل و سود فروشنده 9درصد مالیات اعمال خواهد شد. طلافروشان موظفند تمام عملیات خرید و فروش خود را در سامانه تعیین شده ازجمله ارزش اصل طلا، جواهر و یا پلاتین، اجرت ساخت، حق‌العمل و سود فروشنده به تفکیک درصورتحساب الکترونیک ثبت کنند و در غیراین صورت مشمول جریمه غیرقابل بخشش 9درصدی خواهند شد. همچنین تمام واحدهای فعال در صنعت طلا و جواهر باید حداکثر تا دو‌ماه پس از لازم‌الاجرا شدن این قانون از پایانه فروشگاهی مورد تأیید سازمان امور مالیاتی استفاده کنند. در غیر این صورت اتحادیه‌های ذیربط و اتاق اصناف ایران موظفند پروانه فعالیت این واحدها را باطل کنند.

   حکم سبز مجلس به محیط‌زیست

نمایندگان مجلس، سازمان حفاظت محیط‌زیست را مکلف کردند حداکثر ظرف مدت 6ماه پس از تاریخ لازم‌الاجراشدن قانون، پایگاه اطلاعاتی واحدهای آلاینده را ایجاد کند و امکان دسترسی آنلاین سازمان به سامانه مزبور را فراهم کند. با این تصمیم واحدهای تولیدی، صنعتی، معدنی و خدماتی آلاینده که به تشخیص سازمان حفاظت محیط‌زیست، حدود مجاز و استانداردهای زیست‌محیطی را رعایت نمی‌کنند، درصورتی که در مهلت زمانی که برای آنها تعیین می‌شود، به رفع آلایندگی اقدام نکنند، براساس معیارهایی نظیر شدت، مدت، نوع و مکان آلایندگی با نرخ‌های نیم‌درصد، یک‌درصد و یک‌و‌نیم‌درصد، به مأخذ فروش کالا یا خدمات، مشمول عوارض سبز می‌شوند. این حکم در مورد همه واحدهای آلاینده، اعم از واحدهای معاف و غیرمعاف، صادراتی و واحدهای مستقر در مناطق آزاد تجاری - صنعتی و مناطق ویژه اقتصادی جاری است و معیارهایی که در تعیین سطح‌ آلایندگی واحدها، مبنای عمل سازمان محیط‌زیست قرار می‌گیرد، حداکثر 3‌ماه پس از لازم‌الاجرا شدن این قانون، در کارگروهی ویژه تعیین می‌شود. همچنین سازمان حفاظت محیط‌زیست مکلف شد حداکثر ظرف مدت 6‌ ماه پس از تاریخ لازم‌الاجرا شدن این قانون، پایگاه اطلاعاتی واحدهای آلاینده را ایجاد و امکان دسترسی برخط (آنلاین) به سامانه مزبور را فراهم و نام واحدهای آلاینده و سطح آلایندگی آنها را در پایگاه مزبور درج و آن را مستمر به ‌روزرسانی کند. طبق این مصوبه درصورتی‌که پالایشگاه‌ها و نیروگاه‌هایی که سوخت اصلی آنها نفت کوره و نفت ‌گاز نیست، در مقاطع خاصی از سال با درخواست دولت، به استفاده از سوخت‌های مزبور مجبور شوند، سازمان حفاظت محیط‌زیست موظف است این موضوع را در احتساب سطح و مدت آلایندگی آن واحدها لحاظ کند و افزایش آلایندگی ناشی از استفاده نفت کوره و نفت گاز را مطابق شرایط قبل از الزام قانونی محاسبه کند.


   خودروهای کم‌مصرف و انواع خودروهای هیبریدی از پرداخت مالیات و عوارض شماره‌گذاری معاف شدند
   نرخ مالیات بر مصرف دخانیات از 12درصد فعلی تا 65درصد افزایش یافت
   نوشابه‌های قندی گازدار و بدون گاز و سایر کالاهای آسیب‌رسان به سلامت تولید داخل مشمول مالیات با نرخ 16درصد و واردات آنها مشمول مالیات با نرخ 36درصد خواهد بود

بيشتر بخوانيد »

دولت باید به دنبال گرفتن مالیات از ثروتمندان باشد

تاريخ خبر   2 دی 1398

به گزارش خبرگزاری فارس موضوع «انواع مالیات و نقش آن در درآمدهای های دولت در سال 99» با حضور کارشناسان اقتصادی در برنامه «پایش» بررسی شد.

وحید عزیزی کارشناس اقتصادی با تاکید بر نگاه درآمدی به مالیات در دنیا، تصریح کرد: در دنیا مالیات با اهداف درآمدی، بازتوزیع ثروت و تنظیم گری و سیاست گذاری گرفته می شود. تنظیم گری بدین معناست که دولت با استفاده از ابزار مالیات کارهایی که صحیح است را تشویق می کند و از کارهای کاذب و سوداگری جلوگیری می نماید.

وی گفت: در لایحه بودجه 99 این سه اصل رعایت نشده است. در شرایط فعلی اقتصاد برای مردم کوچکتر شده است. اما این کوچکتر شدن باید برای عموم مردم باشد. مالیات در لایحه بودجه سال آتی، 13 درصد افزایش یافته است. به گونه ای که در سال 99، میزان 198 هزار میلیارد تومان، دولت از مالیات درآمد کسب می کند که این رقم در سال 98 176 هزار میلیارد تومان بوده است. البته ممکن است این میزان مالیات محقق نشود.

عزیزی افزود: باید مشخص شود مالیات را از چه کسانی می گیرند. مالیات های مستقیم در لایحه بودجه 19 درصد و مالیات‌های غیرمستقیم 8 درصد افزایش یافته است. اگر در خصوص افزایش مالیات وارد جزئیات شویم، می‌بینیم که مالیات بخش خصوصی 24 درصد و مالیات مشاغل 50 درصد افزایش داشته است.

این کارشناس اقتصادی بیان کرد: در عین اینکه مالیات بر واردات 38 درصد کاهش داشته، مالیات بر ارزش افزوده 37 درصد افزایش داشته است. این نکته را باید گفت که تنها 5 درصد از مالیات بر ارزش افزوده در لایحه بودجه آمده و مابقی آن در بودجه نمی آید. بنابراین از هزینه کرد 4 درصد مالیات بر ارزش افزوده اطلاعی در دست نیست. بنابراین 65 هزار میلیارد تومان مالیات بر ارزش افزوده در لایحه بودجه، کل این مالیات نیست.

کارشناس اقتصادی برنامه پایش ادامه داد: کل ظرفیت مالیات بر ارزش افزوده و مالیات بر مصرف در صورت عدم وجود معافیت های مالیاتی و وجود زیرساخت های مورد نیاز، 135 هزار میلیارد تومان است. حال باید از مسئولان اقتصادی سوال کرد با چه زیر ساختی می خواهد این 120 هزار میلیارد تومان را اخد کند؟

*روش عجیب مسئولان مالیاتی برای اخذ مالیات از تولیدکنندگان

عزیزی با بیان اینکه مسئولان مالیاتی کشور علیه تولیدکنندگان عمل می کنند، گفت: مسئولان اظهارنامه های سال 87 تولیدکنندگان را بیرون آورده اند و با بررسی آنها مالیاتی را برای آنها همراه با جریمه مشخص نموده اند. بنابراین از این طریق که به ضرر تولیدکنندگان است، بخشی از مالیات بر ارزش افزوده را دریافت می کنند. این کار امری اشتباه است و باید به جای آن جلوی فرار مالیاتی های موجود را گرفت.

 

بيشتر بخوانيد »

سازمان برنامه و بودجه کشور: فعالیت‌های اقتصادی نهاد‌ها، مشمول پرداخت مالیات

تاريخ خبر   25 آذر 1398

به گزارش خبرگزاری صداو سیما از مرکز اطلاع‌رسانی، روابط‌عمومی و امور بین‌الملل سازمان برنامه و بودجه کشور، این سازمان با توجه به مطالب منتشر شده در رسانه‌ها، در مورد مالیات نهاد‌های انقلاب اسلامی، توضیح‌های مهمی منتشر و تأکید کرد که جداول بودجه دارای مبانی محاسباتی خاص بوده است و به صورت حرفه‌ای تنظیم می‌شود.
در این توضیح تصریح شده است که تمام فعالیت‌های اقتصادی در نهاد‌های انقلاب اسلامی اعم از بنیاد مستضعفان و ستاد اجرایی فرمان امام در قالب شرکت‌ها صورت می‌گیرد و این نهاد‌ها مالیات خود اعم از مالیات بر عملکرد، مالیات بر ارزش افزوده و مالیات تکلیفی را پرداخت می‌کنند که این رقم برای بودجه سال ۱۳۹۹ حدود هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان برآورد می‌شود.
در این توضیح همچنین عنوان شده است که شرکت‌های آستان قدس رضوی که ماهیت موقوفه‌ای دارد، مالیات خود را به خزانه پرداخت می‌کند و از آنجا که موقوفه‌ها معاف از مالیات هستند، این منابع مالیاتی صرف فعالیت‌های محرومیت‌زدایی فرهنگی و اجتماعی آستان قدس رضوی می‌شود و این رقم برای سال ۱۳۹۹ حدود ۶۵ میلیارد تومان است.
در ادامه این توضیح آمده است: علت درج عدد یک در ردیف‌های درآمدی نهاد‌های ذکر شده استفاده حداکثری از ظرفیت تحقق منابع مربوط بوده است که صرف هزینه‌هایی مانند عدالت آموزشی و تجهیز آموزشگاه‌های آموزش و پرورش با اولویت مناطق محروم موضوع ماده ۸۷ قانون تنظیم بخشی ازمقررات مالی دولت (۲) می‌شود.

بيشتر بخوانيد »

باید از ثروت‌های غیر مولد مالیات گرفته شود/از خودروهای بالای 300 میلیون تومان مالیات بگیریم

تاريخ خبر   21 آذر 1398

به نقل از خبرگزاری فارس:

دیروز نشست ساماندهی معافیت‌های مالیاتی در دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران با همت اندیشکده سیاستگذاری اقتصادی تهران و با حضور محمدرضا یزدی زاده عضو کمیته اصلاح نظام مالیاتی و محمد حسن نژاد عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی برگزار شد.

براساس این گزارش، یزدی زاده درباره وجود معافیت‌های غیر شفاف مالیاتی که در قانون هم ذکر نشده‌اند، گفت: متاسفانه در نظام اقتصادی ایران بخش‌های مختلفی وجود دارند که که به صورت پنهان از مالیات معاف هستند. به عنوان مثال بانک‌ها به کسانی که خود و ضامن‌شان 75 درصد بی‌اعتبار هستند، وام پرداخت می‌کنند و درصورت عدم پرداخت وام از سوی وام گیرنده آن را به حساب هزینه‌ها و مالیات می‌گذارند.

عضو کمیته اصلاح نظام مالیاتی با بیان اینکه باید از ثروت‌های غیر مولد مالیات گرفته شود، گفت: باید شرایطی فراهم شود که از ثروت‌های غیر مولد مانند ماشین و مسکن لوکس، سکه، ارز و ... مالیات گرفته شود. در کشور 1 میلیون اتومبیل لوکس بالای 500 میلیون تومان وجود دارد که باید از آن‌ها مالیات گرفته شود. ارزش این اتومبیل‌ها به 500 هزار میلیارد تومان می‌رسد. دلیل این میزان ماشین لوکس این است که جنبه پس‌انداز و سرمایه‌گذاری پیدا کرده است.

وی ادامه داد: هزینه ساخت پالایشگاه خلیج فارس 4.8 میلیارد دلار یعنی 70 هزار میلیارد تومان شده است. به عبارتی با 500 هزار میلیارد تومان سرمایه‌ای که در خودروهای لوکس هزینه شده،  می‌توانیم 7 پالایشگاه در کشور بسازیم. 7 پالایشگاهی که اگر ساخته شوند 2میلیون 700 هزار بشکه نفت خام خوراک آن‌ها خواهد بود و دیگری نیازی به صادرات نفت نخواهیم داشت. در صورت تحقق هدف مذکور، می‌توانستیم سالانه 100 میلیارد دلار از محل صادرات فراورده درآمد کسب کنیم.

وی در ادامه گفت: در دنیا مالیات وسیله‌ای برای تهدید سرمایه‌گذاری غیر مولد است. به اعتقاد بنده خودروهای تا 300 میلیون تومان باید از مالیات معاف شوند ولی از خودروهای 300 میلیون تومان تا 5 میلیارد تومان باید به صورت تصاعدی از 1 تا 5 درصد مالیات گرفته شود. در صورت تحقق این امر تا 100 هزار میلیارد تومان ظرفیت جدید مالیاتی خواهیم داشت.

یزدی زاده در پایان  تصریح کرد: بر اساس محاسبات انجام شده از محل فعالیت‌های غیر مولد می‌توان 180 هزار میلیارد تومان درآمد مالیاتی کسب کرد. نکته قابل تامل این است که این میزان فرار مالیاتی فقط مربوط به 200 نفر می‌باشد.

* پروانه پزشکان فاقد کارت خوان باید باطل شود

محمد حسن نژاد عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در نشست ساماندهی معافیت‌های مالیاتی گفت: بودجه شرکت‌های دولتی 1484 هزار میلیارد تومان است. درصورتی که این شرکت‌ها 10 درصد در هزینه‌های خود صرفه‌جویی کنند، 140 هزار میلیارد تومان منابع مالی آزاد می‌شود. با این میزان منابع مالی به راحتی می‌توان بخش زیادی از کسری بودجه کشور را حل کرد.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس درخصوص فرار مالیاتی پزشکان گفت: سازمان امور مالیاتی باید مطب‌های پزشکان را رصد کند و اگر مطبی کارت خوان نداشت پروانه پزشک را باطل کند. مالیات علی الراس هم گزینه خوبی برای جلوگیری از فرار مالیاتی پزشکان است.

حسن نژاد در پایان تصریح کرد: در دنیا دستگاه‌های مالیاتی فوتبالیست‌های مشهوری همچون رونالدو و مسی را راهی زندان می‌کند ولی متاسفانه در ایران هنوز نمی‌توانیم از پزشکان مالیات بگیریم.

بيشتر بخوانيد »

مالیات پزشکان آمریکایی ۳ برابر صادرات نفت ایران

تاريخ خبر   21 آذر 1398

بسیاری از دولت‌های جهان بخش زیادی از درآمدشان را با دریافت مالیات از قشرهای مختلف جامعه کسب می‌کنند. به خصوص در بین قشرهای پردرآمد مانند پزشکان و وکلا پرداخت به موقع مالیات می‌تواند دولت را در پیشبرد امور مالی‌اش کمک کند.

به گزارش عصر شهروند، بسیاری از دولت‌های جهان بخش زیادی از درآمدشان را با دریافت مالیات از قشرهای مختلف جامعه کسب می‌کنند. به خصوص در بین قشرهای پردرآمد مانند پزشکان و وکلا پرداخت به موقع مالیات می‌تواند دولت را در پیشبرد امور مالی‌اش کمک کند.

به تازگی آماری از میزان مالیات پرداخت شده از سوی پزشکان در آمریکا برای سال ۲۰۱۵ در فضای مجازی بازنشر شد که نشان می داد حدود سه برابر میزانی است که ایران برای صادرات نفت خود در سال ۱۳۹۹ روی آن حساب کرده است.

آمار موجود حاکی از آن است که در سال ۲۰۱۵ پزشکان آمریکایی در مجموع بیش از ۸/۶۶ میلیارد دلار مالیات پرداخت کرده‌اند. موضوع دریافت مالیات از تمام قشرها از جمله پزشکان در آمریکا به قدری جدی است که هرگونه تخلف در اظهار میزان درآمد و تسلیم اظهارنامه مالیاتی یا ندادن مالیات می‌تواند به جریمه‌های سنگین و حتی زندان ختم شود.

 

بيشتر بخوانيد »

بدهی مالیات بر درآمد مودیان استان‌های سیل‌زده بخشیده شد

تاريخ خبر   23 فروردين 1398

به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی دولت:

هیات وزیران در جلسه هفتم فروردین 1398 به پیشنهاد وزارت امور اقتصادی و دارایی و به استناد قانون مالیات‌های مستقیم با بخشودگی بدهی مالیات بر درآمد مودیان استان های سیل زده موافقت کرد که بر اساس آن عناوین استان‌های سیل‌زده توسط وزارت کشور تعیین خواهد شد. 
به گزارش ایرنا، بارش شدید باران از 27 اسفند ماه سال 97 در مازندران شروع شد و تاکنون نیز ادامه داد. این بارندگی به 14 استان در شمال، غرب و جنوب غربی کشور خسارت هایی وارد کرد. 
سرپرست سازمان امور مالیاتی کشور پنجم فروردین ماه با اشاره به حادثه سیل استان های گلستان و مازندران اعلام کرد: وجوه پرداختی مودیان مالیاتی برای کمک به آسیب دیدگان این حادثه به حساب های تعیین شده، از درآمد مشمول مالیات عملکرد سال 1398 قابل کسر است. 
«محمد قاسم پناهی» وجوه پرداختی برای کمک به آسیب دیدگان حادثه سیل استان های گلستان و مازندران به حساب های اعلامی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران، سازمان بهزیستی کشور و کمیته امداد امام خمینی(ره) از درآمد مشمول مالیات عملکرد سال 1398 منبع مالیاتی که مودیان محترم مالیاتی انتخاب می کنند، کسر می شود. 

بيشتر بخوانيد »

بدهی مالیاتی مودیان استان های سیل زده بخشیده می شود

تاريخ خبر   23 فروردين 1398

به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی دولت:

 هیات وزیران در جلسه هفتم فروردین 1398 به پیشنهاد وزارت امور اقتصادی و دارایی و به استناد قانون مالیات‌های مستقیم با بخشودگی بدهی مالیات بر درآمد مودیان استان های سیل زده موافقت کرد که بر اساس آن عناوین استان‌های سیل‌زده توسط وزارت کشور تعیین خواهد شد. 
به گزارش ایرنا، بارش شدید باران از 27 اسفند ماه سال 97 در مازندران شروع شد و تاکنون نیز ادامه داد. این بارندگی به 14 استان در شمال، غرب و جنوب غربی کشور خسارت هایی وارد کرد. 
سرپرست سازمان امور مالیاتی کشور پنجم فروردین ماه با اشاره به حادثه سیل استان های گلستان و مازندران اعلام کرد: وجوه پرداختی مودیان مالیاتی برای کمک به آسیب دیدگان این حادثه به حساب های تعیین شده، از درآمد مشمول مالیات عملکرد سال 1398 قابل کسر است. 
«محمد قاسم پناهی» وجوه پرداختی برای کمک به آسیب دیدگان حادثه سیل استان های گلستان و مازندران به حساب های اعلامی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران، سازمان بهزیستی کشور و کمیته امداد امام خمینی(ره) از درآمد مشمول مالیات عملکرد سال 1398 منبع مالیاتی که مودیان محترم مالیاتی انتخاب می کنند، کسر می شود. 

بيشتر بخوانيد »

ابعاد و پیامدهای تروریستی خواندن سپاه

تاريخ خبر   23 فروردين 1398

 ایرنا: رئیس‌جمهوری آمریکا در تازه‌ترین اقدام خود بار دیگر از قوانین بین‌المللی عبور کرد و نام نهاد یک کشور مستقل را در فهرست تروریستی خود قرار داد. شامگاه دوشنبه 19 فروردین رسماً سپاه پاسداران جمهوری اسلامی را در فهرست گروه‌های تروریستی اعلام کرد؛ اقدامی که بلافاصله با واکنش منطقی ایران روبرو شد و شورای عالی امنیت ملی کشورمان به دنبال اقدام خصمانه دولت آمریکا در قرار دادن نام سپاه در فهرست گروه‌های تروریستی در اقدامی متقابل، دولت آمریکا را حامی تروریسم و فرماندهی مرکزی آمریکا موسوم به سنتکام را از گروه‌های تروریستی معرفی کرد.
واکنش یکدست و حمایت تمام‌قد مسئولان و چهره‌های سیاسی کشور از سپاه پاسداران و محکومیت یکپارچه این اقدام خصمانه آمریکا حتی از سوی برخی منتقدان این نهاد نظامی در داخل کشور، فضای همدلی داخلی ایجاد کرد که مهم‌ترین نمودِ آن لباس‌های یکدست سبز 290 نماینده بهارستان در جلسه علنی روز گذشته بود.
اقدامات آمریکا علیه ایران به‌ویژه پس از روی کار آمدن ترامپ در کاخ سفید هر روز اهداف خصمانه‌ای را علیه ایران تدارک می‌بینید. اقداماتی که ابعاد متنوع و به‌طورقطع تبعات خاص خود را در پی خواهد داشت.

**ابعاد سه‌گانه تروریستی خواندن سپاه پاسداران
اقدام تازه آمریکا در قرار دادن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست تروریستی از سه بُعد اقتصادی، سیاسی و تبلیغاتی قابل ارزیابی است.
مهم‌ترین هدف سران کاخ سفید افزایش فشارهای اقتصادی بر ایران است تا به‌زعم خود از این فشارها برای منزوی کردن حکومت ایران در جهان و ایجاد شکاف میان ملت و دولت بهره ببرد.
خروج از برجام و بازگرداندن تحریم‌های اقتصادی علیه ایران، تهدید و تطمیع کشورهای دیگر برای به حداقل رساندن مراودات اقتصادی خود با ایران و نیز قرار دادن نام نهاد نظامی که در اقتصاد کشور نقش فعالی دارد، همگی نشان از عزم جزم ترامپ برای چالش‌زایی در مسیر اقتصادی ایران است.
در سطح سیاسی به باور ناظران مهم‌ترین دلیل بستن شمشیر خصم علیه ایران از سوی ترامپ در مقطع کنونی، به لب رساندن جان تدبیر در عرصه دیپلماسی دولت ایران است. آمریکا دام‌های متعددی برای انداختن ایران در مسیر واکنش‌های غیرعقلانی و احساسی نهاده که یکی از آن‌ها تلاش برای خروج ایران از قرارداد برجام است. از رهگذر این خروج آمریکا می‌تواند بار دیگر اجماع جهانی علیه این کشور را در قالب فصل هفتم منشور سازمان ملل و اهرم‌های دیگر به وجود آورد.
با نابودی برجام، بهانه‌های آمریکا بار دیگر از طریق شورای امنیت، رنگ حقوقی و قانونی خواهد یافت و این خواست تندروهای آمریکایی، رژیم‌های منطقه منافقان خارج از ایران است.
محدودسازی فعالیت نظامی و مستشاری سپاه پاسداران در برخی کشورهای همسایه هم از بُعد سیاسی برای آمریکا حائز اهمیت است. نجات مناطقی از سوریه و عراق به دست سپاه در زمانی که آمریکا و برخی حاشیه‌نشینان خلیج‌فارس برای تروریست‌های داعش آماده کرده بودند برخی از نقشه‌های این ائتلاف‌ها را نقش بر آب کرد. تحمل این موضوع برای آمریکا دشوار بود و سرانجام نام سپاه در فهرست تروریستی قرار گرفت.
در بُعد تبلیغاتی (که به نظر می‌رسد در اقدام اخیر این سطح بیشتر موردنظر بوده) قرار دادن نام سپاه پاسداران در فهرست تروریستی می‌تواند دست ترامپ را در جیب رژیم‌های منطقه‌ای بازتر نگه دارد، به بهانه واهی مقابله با تروریسم ایران، زرادخانه‌های منطقه را انباشته از سلاح‌های خود کند و درنهایت اتحاد ناشدنی عبری-عربی علیه ایران را عملی سازد.
تبلیغات حاصل از این اقدام می‌تواند رژیم صهیونیستی را از حیث حمایت‌های بی‌دریغ آمریکا اطمینان بخشد و بهانه اشغالگری‌ها و تجاوزات این رژیم باشد. این اقدام در بُعد تبلیغاتی و بر اساس ظن و برنامه‌ریزی آمریکایی‌ها می‌توانست بر افکار عمومی داخل ایران هم اثرگذار باشد.
اما آنچه در روزهای پس از قرار دادن نام سپاه پاسداران در فهرست تروریست‌های آمریکا قابل مشاهده است، نشان می‌دهد که نه در سطح اقتصادی و نه سیاسی و نه حتی جنگ تبلیغاتی این اقدام تأثیر خاصی در معادلات داخل ایران نداشته است.
دلایل روشنی هم برای این تأثیر اندک وجود دارد. در عرصه اقتصاد، میزان تحریم‌ها علیه ایران و سپاه پاسداران با رویداد تازه، تغییری تازه‌ای نخواهد کرد. آمریکا مدت‌هاست بسیاری از کشورهای جهان را از مراودات مالی و تجاری با سپاه و سپاهیان منع کرده است و بیشتر از این توان محدودسازی سپاه را در عرصه اقتصادی نخواهد داشت.

** تبعات اقدام آمریکا و مقابله عقلایی ایران
پیامدهای هر یک از اقدامات خصمانه آمریکا گرچه در کوتاه‌مدت شرایط را به‌ویژه در عرصه اقتصادی برای مردم دشوار ساخته اما شواهد نشان می‌دهد در طولانی‌مدت نتوانسته است ایران را منزوی کند.
تنها لبیک‌گویان اقدام اخیر آمریکا هم برخی دولت‌های ناشی حاشیه خلیج‌فارس و رژیم صهیونیستی هستند. اروپا و دیگر هم‌پیمانان غربی آمریکا تاکنون استقبال خاصی از این تصمیم نشان نداده و بالعکس درباره ایجاد تنش‌های تازه در منطقه خاورمیانه هشدار داده‌اند.
مهم‌ترین پیامد قرار دادن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست تروریستی بازگشت و تشدید ناآرامی و تنش در خاورمیانه خواهد بود. این مهم را اروپا و بسیاری از عقلای جهان به‌خوبی می‌دانند، قطعا تیم تندرو ترامپ هم از این موضوع آگاه است و عامدانه در این مسیر می‌کوشد. به نظر می‌رسد ترامپ دکترین سیاست خارجی خود را بر پایه تنش‌زایی و نه برخورد نظامی مستقیم بنا نهاده اما در این بازی ترس، او تنها بازیگر نخواهد بود.
مقابله با چنین سیاست‌هایی از سوی ایران بیش از هر موضوعی به صبر و خویشتن‌داری نیاز دارد. محمدجواد ظریف رئیس دستگاه دیپلماسی بارها تأکید کرده است: جمهوری اسلامی ایران آغازگر هیچ درگیری در منطقه نبوده و نخواهد بود.
این گزاره باید مهم‌ترین محور تصمیم‌گیری‌ها درباره اقدام تازه ترامپ باشد. موضع‌گیری اصولی، منطق محور و درعین‌حال مقتدرانه مسئولان جمهوری اسلامی در پرهیز از مواضع شتاب‌زده نشان می‌دهد که ایران در مسیر مقابله‌به‌مثل، راه غیرعقلانی نخواهد رفت و این پادزهر، زهر پراکنی‌های آمریکا خواهد بود.

بيشتر بخوانيد »

عایدی بر مسکن و یا خانه‌های خالی

تاريخ خبر   10 فروردين 1398

راهبرد معاصر:

عرب مازار اظهار کرد: ردیابی منازل و واحدهای مسکونی خالی کار سختی نیست، زیرا اگر وزارتخانه‌ها و نهادها با یکدیگر همکاری داشته باشند، می‌توان متوجه شد که این محل ساکن ندارد.

 

وی افزود: در تمام کشورهای دنیا به عایدی از سرمایه یعنی پولی که از اضافه دارایی وی حاصل شده است مالیات تعلق می‌گیرد، یعنی سودهایی که از دارایی حاصل می‌شود باید در چارچوب خاصی قرار گیرد تا تخلفی حاصل نشود.

عرب مازار تأکید کرد: عایدی بر مسکن و یا خانه‌های خالی هم در رسته همین اموال و دارایی‌ها قرار می‌گیرد.

 

وی بیان کرد: به دلیل اینکه ما سیستم ثبتی و درج اطلاعات خرید و فروش درستی نداریم، نمی توانیم بر این نوع مالیات ورود کنیم.

این کارشناس اقتصادی گفت: در این بین نقش مرکز آمار هم می‌تواند پررنگ باشد. اگر این مرکز بتواند با روش ثبتی مبنی بر نحوه جابه‌جایی ساکنان را مشخص کند، خیلی راحت منازل بدون سکنه که ماهیت معامله ای برای املاک پیدا کرده‌اند، مشخص می‌شود.

وی افزود: در نهایت باید این قانون هرچه سریع تر تصویب و اجرایی شود، زیرا اگر فرد بداند که برای ورود به این حیطه معامله‌ای بایدمالیاتی بپردازد دیگر سودجویان با نقدینگی سرگردان به این مکان نمی‌آیند و همچنین رکود و تورم قیمت در مسکن هم کاهش می‌یابد.

 

عرب مازار گفت: قیمت مسکن سرسام آور تغییر می‌کند و دلیل آن هم این است که مردم تصورشان به سود بالا در خرید و فروش این بازار است. هنگامی که مسکن هم مشمول طرح مالیاتی باشد دیگر کسی برای سودجویی وارد این بازار نمی‌شود، متأسفانه کشور هنوز روی کالاهایی مثل سکه، ارز، مسکن و خودرو سرمایه‌گذاری می‌کند که جزو روند سرمایه‌گذاری نیست.

بيشتر بخوانيد »

تدبیر سازمان امور مالیاتی برای افزایش کمک مردمی به سیل‌زدگان

تاريخ خبر   10 فروردين 1398

ایلنا:

محمدقاسم پناهی سرپرست سازمان امور مالیاتی گفت: وجوه پرداختی برای کمک به آسیب‌دیدگان حادثه سیل به حساب‌های اعلامی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران، سازمان بهزیستی کشور و کمیته امداد امام خمینی(ره) از درآمد مشمول مالیات عملکرد سال ۱۳۹۸ منبع مالیاتی که مودیان مالیاتی انتخاب می‌کنند، قابل کسر است.

وی خاطرنشان کرد: مفاد این اطلاعیه برای اجرا به اداره‌های کل امور مالیاتی سراسر کشور ابلاغ شده است.

بيشتر بخوانيد »

صفحه 4 از 107 < >

پيغام شما

نام
پيغام

خلاصه خدمات

وب سايت بانک مالياتی ايران خدمات گوناگونی در زمينه قوانين و مقررات مالياتی ارائه می دهد و "خودمشاوره⁠ای" را با استفاده از امکانات زیر فراهم آورده است:

تماس با ما

09122586954
تهران، البرز، قزوين، اصفهان، همدان، مركزي، كرمانشاه

09143112737
آذربايجان شرقي، آذربايجان غربي، اردبيل، زنجان، گيلان، مازندران، كردستان

ايميل: